A liga

A játék magyar nyelvű megjelenése óta közelről figyeljük a hazai közösség minden rezdülését, hogy megérthessük, mire van igény, hogy honnan hová tartunk és hogy végül ennek tükrében tegyünk megfelelő lépéseket. Rengeteg játékossal, szervezővel, videóssal, céggel, szponzorral, streamerrel és cosplayerrel beszélgettünk arról, hogy szerintük mi az, ami hiányzik. Kiderült, hogy egyedül egy dolog nincs még meg: nincs annyi kiforrott magyar csapat, hogy az egészséges versenyközeget teremtsen a magyar játékosok számára. Ezen szeretnénk segíteni azzal, hogy létrehozunk egy hivatalos magyar bajnokságot, ahol külön foglalkozunk a csapatokkal, hogy a legjobbak hétről-hétre megmérkőzhessenek egymással és egyre jobbak lehessenek.

A bajnoksággal nem titkolt célunk az, hogy a magyar e-sport közeget fejlesszük. Az idei hat csapattal, ugyanúgy mint tavaly a bajnokság kezdete előtt a Riot Games színeiben komolyan foglalkozunk. Profi logó- és meztervezés, videók, képanyagok, különböző interjú-, social media-, viselkedési tréningek stb. Azt szeretnénk elérni, hogy az országban legyen egyre több és több olyan csapat, amely mind megjelenésében, mind kommunikációjában fel tudja venni a kesztyűt nemzetközi szinten is, mi pedig a Riot Games részéről minden lehetséges eszközt biztosítani fogunk a csapatok számára, hogy ezt elérjék. Hosszú távon azt szeretnénk, hogy Magyarországon is szülessenek köztiszteletnek örvendő csapatok, hősök – amelyek mögött aztán különféle szponzorok is szívesen megjelennek majd, így létrehozva az álmot, hogy Magyarországon is reálisan lehessen profi e-sportolói karrierben gondolkodni.

A Magyar Elit Bajnokságban, csakúgy, mint az LCS-ben, évente két szezon kerül megrendezésre. A 2016-os őszi szezonnal kezdtünk. Szándékunk komolyságát alátámasztván minden idényben, tehát évente kétszer, kétmillió forintos nyereményalappal jelentkezünk: minden szezonban a győztes csapat másfél millió, a második helyezett csapat pedig ötszázezer forintos díjat fog bezsebelni, természetesen az egyéb hardveres nyeremények mellett. Erre azért van szükség, mert azt szeretnénk, hogy a csapatoknak már a kezdetektől megérje konzisztensen együtt maradni, márkát építeni, és keményen készülni a következő szezonra is.

Az első szezon győztese, a Team Horizon Reapers

Az első szezon győztese, a Team Horizon Reapers

 

A 2016-os szezonban a csapatokat szétbontottuk két csoportra, idén azonban mindenki egy helyen marad. A csoportkörben minden csapat minden csapattal egy best of 2 mérkőzést játszik, amelynek keretében a győztes 3 pontot, döntetlen esetén mindkét csapat 1 pontot, a vesztes csapat pedig nulla pontot kap. A csoportból az első négy csapat jut tovább az elődöntőbe, az ötödik és hatodik helyezett pedig kiesik a bajnokságból, és jövőre ismét selejtezniük kell a bejutásért. Az elődöntőkben a ponttáblázat első helyezett gárdája fog találkozni a negyedik helyen állóval, míg a második helyen végzett csapat a harmadik helyezettel fog vívni egy párharcot. Pontegyenlőség esetén a csoportmeccs utolsó napján egy best of 1 tie breaker mérkőzést játszunk.

A Magyar Elit Bajnokság mérkőzései szeptember 24-étől minden vasárnap 16:00-tól lesznek megtekinthetőek a Magyar LoL TV Twitch csatornáján. Az adások alatt a nézők is küldhetnek nekünk, a játékosoknak és a szakértőknek különféle kérdéseket, és értékes nyereményeket is nyerhetnek. A csoportkörök, ahogy fent is említettük, best of 2 mérkőzések, az elődöntő és a döntők pedig best of 5 mérkőzések lesznek. A döntőt november 26-án rendezzük a Docler székházában, ahová a jegyek hamarosan kaphatóak lesznek. Fontos, hogy a döntő esetén is a stream élményére fogunk fókuszálni, tehát azt szeretnénk, ha minél profibb és interaktívabb adást tudnánk varázsolni mindenkinek a képernyők előtt.

A mérkőzéseket a Magyar LoLTV csapata az eSport Universum szakembereinek bevonásával fogja közvetíteni.